Historiska militärfordon på film

Det finns gott om dramatiska skildringar av historiska slag och krig i filmens värld. Här kan du få tips om historiska militärfilmer där du kan se verklighetstrogna militärfordon från den aktuella eran. Genom en enkel sökning på Imdb.com kan du själv hitta en hel del andra militärfilmer med historiska militärfordon.

Operation Dunkirk

I den här filmen från 2017 skildras en sidohistoria kring det berömda slaget vid Dunkirk som utspelades under andra världskriget mellan ett Tyskland styrt av Hitler och de allierade trupperna. 330 000 soldater räddades, men i den här filmen lämnas en grupp kvar för att utföra ett topphemligt uppdrag. Gruppen av specialtränade soldater använder militärfordon av olika slag för att lokalisera en viktig forskare. Om soldaterna lyckas kan de nämligen få slut på kriget.

Danger Close – The Battle of Long Tan

I den här filmen från 2019 skildras slaget vid gummiplantagen Long Tan i Vietnam, 1966, då nyzeeländska och australiska soldater stred mot nordvietnamesiska soldater och Viet Cong. I skyfall och bland rykande däck från terrängfordon kämpar soldaterna för sitt liv i underläge. 108 allierade soldater stred tappert mot 2500 vietnamesiska soldater som hade övertaget såväl när det gällde terrängen som ammunitionen.